2012. október 7., vasárnap

Újra elindulok. 2012 10 12

Reinstall in the jungle blog lényegében a resetsziget 2.0.
Perhentian szigetről hazatérve két hónapot töltöttem el itthon, majd újra gépre szállok és ezúttal az esőerdőben próbálom ki magam. Van benne kihívás, tény. Én mint panelgyerek, aki egy külvárosi lakótelep földszinti háromszobás lakásában nőttem fel nem sokat tudok az esőerdőről.
Milyen állatokat ismerek? Nézzük csak a leltárt. Volt hullámospapagályunk, kettő is, hörcsögök, abból egy jó tucat (véletlenül, miután elhibáztuk, hogy anyócát és apócát nem választottuk külön, amikor kellett volna, csak amikor már 18 höri skerázott a terráriumban). Ékszerteknős, guppik (a kapott 12-ből egyesével haltak ki pár hónap alatt, mikor ezt már nehezen vette be a lelkem, az utsó kettőt a szomszédnak ajándékoztam, ahol egy meg is maradt). Volt még templomkertből becsempszett macskánk néhányszor pár órára, de nővéremmel mindig el kellett gondolkoznunk azon, hogy mi is megyünk velük, vagy csak a  macsekokat kényszerülünk kivágni újra a sivár veszélyes lakótelepi "természetbe". Volt még nyulam, Gusztáv, aki egyébként lány volt és a dinnyeszeszonban rengeteg csótány, a pincében pedig egér. Na ennyit a közvetlen környezetismeretről. A többi állatot állatkertből és könyvekből ismerem. tudom mi fán terem az elefánt és hallottam már a tapírról is. Most picit más lesz. Majd mesélek...

Visszaszámlálás....tiktaktiktak...

3 megjegyzés:

  1. Hajrá Andi!!! Drukkolunk! :)

    VálaszTörlés
  2. Na ne mondd h csak ennyi allatot ismersz?! Sztem egy kameleont vagy egy tyukot is felismersz mar kapasbol, foleg ha modellt allnak fotozashoz! :-)
    Jo utat! :-)
    Puszi
    Ildiko

    VálaszTörlés
  3. Andikám! A tyúkot szerintem is ezer közül ki tudnád választani! Sőt szerintem tudományos prezit is tudnál tartani a "Tyúk és az általa dobott tojás" témakörben!
    Tekikkel is találkoztál már! Szóval izgatottan várjuk az ujabb felfedezéseidet!

    Medvék

    VálaszTörlés