2012. december 12., szerda

December 9-13. Kuala Lumpur, utazasom utolso napjai.

December 9-13. Kuala Lumpur, utazasom utolso napjai.

December 9-én reggel 5-re érkeztem meg Kuala Lumpurba, de foglalt szállásom volt egy szórakozónegyed közepén, amit taxival nehézkesen, de megtaláltunk.
A napot mászkálással, evéssel, fotózással töltöttük. Délutánra hatalmas felhőszakadás volt, nagyon örültünk az esernyőmnek, ami a dzsungelben eddig nagyon felesleges, plusz sulynak tűnt.  Este egy olasz pizzériában vacsiztunk. Isteni pizzát választottam, még istenibb ausztrál vörösborral. Erre az élményre és ízekre igazán nem számítottam, de szuper volt. A szomsedos barban mulattunk reggelig.
Hétfőn átköltöztem Adelyn nővére kecójába, ahol ingyen lakhatok az elkövetkező napokban. Néhány hét után hatalmas öröm újra ágyban aludni. Bár meleg víz itt sincs, sebaj a hostelben az volt, ott az ágy hiányzott. Valahogy sosem kerek. J
Este ladies-nightot szerveztünk, Adelynnel vettünk csirkét, de míg arra vártunk bekajáltunk a Fatman steamboat talponálló kajás-bódénál. Imádom. Kispálcára fűzött finomságok közül lehet választani, amit lobogó vízben megfőzünk magunknak, vagy olajban kisütik. Háromféle szósszal kínálják, szuperjó.
Kedden Simonnal, Emillel, Adelynnel és Seh Linggel járttuk a várost, egy kávézóban kezdtünk, majd china town, utcán mászkálás, evés, ivás. Este hirtelen felindulásból beültünk a moziba megnézni Pi élete című filmet. J Addigra Emillel, és Adelynnel már csak hárman maradtunk. Nagyon tetszett a film, de annyira fáztam, hogy Adelyne újonnan vásárolt nadrágjait csavartam magamra és mozi után még fél órát vacogtam. Emil, aki Norvégiából jott csak röhögött és hitetlenkedett. Mozi után Seh Ling újra csatlakozott. Szerda dél körül SehLing lelépett, hazament, újra elköszöntünk, de mostanra már rutinból, és semmi „goodbye”, csak „see you soon”.
Én bementem a városba, császkáltam, fotózgattam, ettem, ittam, majd este találkoztam Pabloval, a spanyol barátommal, akit KL-ben júliusban ismertem meg. Ugyan egyszer találkoztunk, de mintha régi barát lenne. Vacsiztunk és kibeszéltük a világ dolgait. Építészként egy éves szerződést kapott, így jövő szeptemberig itt lesz, így vele is biztos találkozunk még.
Ma van az utsó estém. Pattintottam egy sört. Holnap, ha az idő is úgy akarja Simon Emil, Adelyne és én fotózgatunk a városban, aztán hamarosan indulok haza végigölelni mindenkit és megfagyni. Ma Raj, azt javasolta, üljek be a hűtőbe két napra, hogy felkészüljek az otthoni hidegre. Hát van benne valami, bár lövése nincs milyen is az, ha 18 foknál kevesebb van

Kepekben...

Penang, utolso delutanom es estem. Elmenyunk egz hindu templomban, Penang tetejen. 

 A templombol a kilatas.


 Penang, utcai kinai opera. rettenetes volt.

KL, Bukit Bintang, azaz buli negyed, ahol a szallasom volt, nem kellett messzire menni a joert. :)
Ez a kapualj csak megtetszett a szinek miatt.

 Szakado eso China Town-nal.
 Petaling street, China Town.


China Townban a felirat: Kerjuk ne forgalmazzanak hamisitvany. Mekkora penzkidobas volt ez a tabla! haha

 Central Market.


 Utcai elet a barbol.

Mi. Cameron, en, Hayden es Seh Ling


Steamboat. 

 Aluljaro KLCC-nel.

Emil, en, Adelyne az egesz napos maszkalas utan.

Reggelim. Nasi lemak. Isteni!


Szerdan is voltam China Townnal. :)Legkondi valakinek?

City gallery.
 Makett KL-rol. Profi prezentalas.

Petronas Twin Tower
Vajon erzem mar a Karacsonyt konstans 28 fokban, napsutesben? :)

Pabloval, alias Good Luck guy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése